RIDDERKERK

Als u een jaaroverzicht wilt printen van de afvalkalender gaat u naar afvalkalender en u selecteert rechts boven in print. Vervolgens kiest u de optie “openen met”. U kunt dan het jaar overzicht uitprinten.

De tweede duurzame krant

Heeft u hem al gelezen? De tweede duurzame krant van Ridderkerk met daarin nog meer informatie over hoe we Ridderkerk voorbereiden voor een duurzame toekomst. Heeft u de krant niet ontvangen of over het hoofd gezien? U kunt hier de digitale versie bekijken.

HET LAATSTE NIEUWS

Huidige situatie vergeleken met nieuwe situatie

AFVALSOORTEN DIE WE SAMEN GAAN SCHEIDEN

Ieder huishouden in de laagbouw krijgt drie minicontainers (240 liter): een voor GFT, een voor papier en een voor restafval (vanaf 1 januari 2020 kunt u hier ook uw Plastic, Metaal (blikjes) en Drinkpakken (PMD) in kwijt). Bewoners van de hoogbouw krijgen een gft-verzamelcontainer en een ondergrondse papiercontainer dicht bij huis. De ondergrondse containers voor restafval blijven. Hierin kunnen bewoners met ingang van 1 januari 2020 voortaan ook PMD kwijt.  Het huidige aantal containers voor glas en textiel wordt zo nodig uitgebreid. Per 1 januari 2020 wordt PMD samen met het restafval ingezameld. Wilt u weten waar u uw afval kwijt kunt en/of wanneer uw afval precies wordt opgehaald, klik dan op de button afvalkalender. Hierin vindt u naast de kalender ook alle locaties waar u uw afval kunt wegbrengen.

Als u een jaaroverzicht wilt printen van de afvalkalender gaat u naar afvalkalender en u selecteert rechts bovenin print. Vervolgens kiest u de optie “openen met”. U kunt dan het jaar overzicht uitprinten. De app is gevuld tot en met juni. Het kan zijn dat we vanwege het nieuwe afvalinzamelsysteem andere afvalstromen gaan krijgen en we daarom de routes gaan herzien. Wij raden u aan de afvalapp te downloaden. U bent dan altijd op de hoogte van de meest recente informatie en kunt instellen dat u berichtjes van ons wilt ontvangen. Bijvoorbeeld als door omstandigheden een ophaaldag wordt aangepast.

GFT

GFT staat voor groente-, fruit- en tuinafval en bestaat veelal uit (gekookt) keukenmateriaal en etensresten en is goed recyclebaar.

Papier

Papier en karton kan je heel goed  recyclen en is tot wel 7 keer  herbruikbaar.

PMD+Restafval

Plastic, Metaal (blikjes) en Drinkpakken zijn goed  herbruikbaar.

Restafval is al het afval dat niet recyclebaar of herbruikbaar is.

Klein chemisch afval

Een groot deel van de (schadelijke) stoffen in kca kan worden hergebruikt. Daarvoor is het belangrijk dat je het kca gescheiden inlevert: het kan dan op de juiste manier worden verwerkt.

Textiel

Gebruikte kleding en schoenen krijgen een tweede leven wanneer u deze apart inlevert.

Glas

Glas is een duurzaam verpakkingsmateriaal dat oneindig vaak gerecycled kan worden zonder kwaliteitsverlies.

Elektrische apparaten

Alle apparaten die werken op stroom (stekker, batterij, accu) kun je inleveren voor recycling. Door recycling blijven grondstoffen behouden, komen schadelijke stoffen niet in het milieu terecht en wordt de uitstoot van CO2 vermeden.

Vet, frituurvet en olie

Grofvuil? Er zijn 4 opties.

Grof huishoudelijk afval mag niet in de minicontainers of in de ondergrondse containers 
worden gegooid. U heeft 4 mogelijkheden om uw grofvuil af te voeren.

1. Geef spullen een tweede ronde

Als u spullen heeft die nog goed zijn, geef ze dan een tweede leven door ze weg te brengen.  U kunt daarvoor op één van onderstaande adressen terecht:

Opnieuw & Co kunt
u bereiken via
088-676 43 89 of
het Snuffelpand
via telefoonnummer
06-57991077.

2. Reparatie

Zijn uw spullen wellicht na een eenvoudige reparatie weer prima bruikbaar?

Breng ze dan naar het Repair Café Ridderkerk in Gasterij de Ontmoeting aan de Boksdoornstraat 80 of bel (0180) 452 648. Het Repair Café is iedere laatste zaterdag van de maand geopend van 10.00 tot 12.00 uur.

3. Wegbrengen

Van ma t/m za (09.00-16.30) kunt u uw grofvuil gratis brengen naar milieustraat Noordpolder. U vindt deze aan de Crezéepolderweg 9, 3341 LA in Hendrik-Ido-Ambacht.

4. Afspraak maken

 

Wij kunnen uw grofvuil bij u komen ophalen.

 

Een afspraak kunt u maken door te bellen naar:

Voorkom zwerfafval doe mee met onze Actie!

Zorg goed voor uw eigen buurt. Wat mooi is, moet mooi blijven. Plaats dus geen vuilniszakken naast de ondergrondse container en gooi geen blikjes of papier of plastic op straat. Dan houden we Ridderkerk samen schoon.

Zwerfafvalactie
Wilt u nog meer doen om Ridderkerk schoon te houden? Dan kunt u met uw vereniging, school of straat een zwerfafval actie organiseren. U ontvangt van ons alle benodigde materialen.

Service

Heeft u een vraag over afvalinzameling, of wilt u weten waar u een bepaalde afvalstroom kwijt kunt? Het antwoord vindt u veelal bij onze veel gestelde vragen. U klikt hiervoor op onderstaande button. Staat uw vraag er niet bij? Dan kunt u contact opnemen met onze klantenservice door een melding te maken via de knop melding of telefonisch.

Contact ons

Heeft u meldingen over afval of zwerfafval in de omgeving waar u woont of werkt? Laat het ons dan weten. Via de onderstaande buttons kunt u heel eenvoudig en altijd online een melding aan ons doorgeven. Heeft u een andere vraag? Kijk even in de veel gestelde vragen of deze erbij staat. Komt u er hier ook niet uit? Neem dan even contact met ons op via 0180 – 451 234.

Melding minicontainers, storingen en afval.

Dit betreft glas, gft, papier en overige materialen die niet zijn opgehaald. Mini-containers die stuk of niet geleverd zijn kunt u hier ook melden.
E
en storing in een ondergrondse verzamelcontainer of een verzamelcontainer die vol zit kunt u hier ook melden.

Melding zwerfafval en niet geleegde prullenbakken

Heeft u meldingen over zwerfafval of prullenbakken die niet zijn geleegd? Klik dan op de de button om hierover een melding te maken. We nemen uw melding dan zo snel mogelijk in behandeling.

Heeft u het antwoord op uw vraag niet kunnen vinden?
U kunt ons telefonisch bereiken via:

Lees voor