BARENDRECHT

Om onze kinderen een duurzame toekomst te kunnen geven, is het belangrijk dat we afval scheiden. Daarom onderneemt Barendrecht nu actie. Vanaf 1 januari 2020 bieden we een nieuw afvalsysteem aan, waarbij we samen afval beter kunnen scheiden en we een belangrijke stap zetten naar een duurzame en afvalloze gemeente.

OP 4 NOVEMBER START HET NIEUWE OPHAALSCHEMA. T/M 1 NOVEMBER BLIJFT HET OUDE OPHAALSCHEMA VAN KRACHT.

KLIK HIER VOOR DE LAATSTE SNOEIRONDES (INFORMATIE OP DEZE WIJZER GELDT ALLEEN VOOR SNOEIAFVAL TOT NOVEMBER).

LAATSTE NIEUWS

Inloopavonden Barendrecht van start


Inloopavonden gestart. In de brief die u hebt ontvangen en in de krant van Duurzaam Barendrecht vindt u wanneer de inloopavond voor uw buurt is gepland. In de afbeelding hiernaast staat ook wanneer de inloopavonden zijn gepland voor uw wijk.

LAATSTE NIEUWS

De eerste duurzame krant ligt nu bij u op de mat


Afgelopen week is hij bij u in de bus gevallen; de eerste duurzame krant van Barendrecht met daarin alle informatie over hoe we Barendrecht voorbereiden voor een duurzame toekomst. Heeft u de krant niet ontvangen of over het hoofd gezien? U kunt hier de digitale versie bekijken.

De huidige situatie vergeleken met de nieuwe situatie

AFVALSOORTEN DIE WE SAMEN GAAN SCHEIDEN

Ieder huishouden in de laagbouw krijgt twee minicontainers (240 liter): een voor GFT en een voor papier. De ondergrondse containers voor restafval blijven staan. (vanaf 1 januari 2020 kunt u hier ook uw Plastic, Metaal (blikjes) en Drinkpakken (PMD) in kwijt). Bewoners van de hoogbouw krijgen een gft-verzamelcontainer en een ondergrondse papiercontainer dicht bij huis. De ondergrondse containers voor restafval blijven. Hierin kunnen bewoners met ingang van 1 januari 2020 voortaan ook PMD kwijt.  Het huidige aantal containers voor glas en textiel wordt zo nodig uitgebreid. Per 1 januari 2020 wordt PMD samen met het restafval ingezameld. Wilt u weten waar u uw afval kwijt kunt en/of wanneer uw afval precies wordt opgehaald, klik dan op de button afvalkalender. Hierin vindt u naast de kalender ook alle locaties waar u uw afval kunt wegbrengen. We starten in Barendrecht in week 45 (eerste week november) met het ophalen van papier. In week 46 zal dan vervolgens eerste lediging van de minicontainer voor GFT plaatsvinden. De exacte ophaaldagen kunt u terug vinden in de BAR afval-app deze is al te downloaden in iOS. De Androidversie zal op korte termijn ook beschikbaar zijn.

T/M 1 NOVEMBER 2019 BLIJFT HET OUDE OPHAALSCHEMA VAN KRACHT.

KLIK HIER VOOR DE LAATSTE SNOEIRONDES (INFORMATIE OP DEZE WIJZER GELDT ALLEEN VOOR SNOEIAFVAL TOT NOVEMBER).

GFT

GFT staat voor groente-, fruit- en tuinafval en bestaat veelal uit (gekookt) keukenmateriaal en etensresten en is goed recyclebaar.

Papier

Papier en karton kan je heel goed  recyclen en is tot wel 7 keer  herbruikbaar.

Restafval

Restafval is al het afval dat niet recyclebaar of herbruikbaar is.

PMD

Plastic, Metaal (blikjes) en Drinkpakken zijn goed  herbruikbaar. 

Textiel

Gebruikte kleding en schoenen krijgen een tweede leven wanneer u deze apart inlevert.

Glas

Glas is een duurzaam verpakkingsmateriaal dat oneindig vaak gerecycled kan worden zonder kwaliteitsverlies.

Elektrische apparaten

Alle apparaten die werken op stroom (stekker, batterij, accu) kun je inleveren voor recycling. Door recycling blijven grondstoffen behouden, komen schadelijke stoffen niet in het milieu terecht en wordt de uitstoot van CO2 vermeden.

Klein chemisch afval

Een groot deel van de (schadelijke) stoffen in kca kan worden hergebruikt. Daarvoor is het belangrijk dat je het kca gescheiden inlevert: het kan dan op de juiste manier worden verwerkt.

Grofvuil? Er zijn 3 opties.

Grof huishoudelijk afval mag niet in de minicontainers of in de ondergrondse containers 
worden gegooid. U heeft 3 mogelijkheden om uw grofvuil af te voeren.

1. Bel de kringloop

Als u spullen heeft die nog goed zijn of die een beetje kapot zijn maar wel gemaakt kunnen worden, kunt u één van deze kringloopbedrijven bellen:

Opnieuw & Co kunt
u bereiken via
078-641 7966 of
Terres des Hommes
via telefoonnummer
0180-229 019.

2. Wegbrengen

Van ma t/m vr (07:30-16.00) en zaterdag (08:30-15:00) kunt u uw grofvuil gratis brengen naar het afvalaanbiedstation aan de Londen. U vindt deze aan de Londen 15, 2993 LA in Barendrecht.

3. Afspraak maken

 Wij kunnen uw grofvuil bij u komen ophalen. Een afspraak kunt u maken door te bellen naar:

Voorkom zwerfafval doe mee met onze Actie!

Zorg goed voor uw eigen buurt. Wat mooi is, moet mooi blijven. Plaats dus geen vuilniszakken naast de ondergrondse container en gooi geen blikjes, papier of plastic op straat. Dan houden we Barendrecht samen schoon.

Zwerfafvalactie
Wilt u nog meer doen om Barendrecht schoon te houden? Dan kunt u met uw vereniging, school of straat een zwerfafval actie organiseren. U ontvangt van ons alle benodigde materialen.

Service

Heeft u een vraag over afvalinzameling, of wilt u weten waar u een bepaalde afvalstroom kwijt kunt? Het antwoord vindt u veelal bij onze veel gestelde vragen. U klikt hiervoor op onderstaande button. Staat uw vraag er niet bij? Dan kunt u contact opnemen met onze klantenservice door een melding te maken of door het contactformulier in te vullen. U vindt dit formulier onderaan deze pagina.

Contact ons

Heeft u meldingen over afval of zwerfafval in de omgeving waar u woont of werkt? Laat het ons dan weten. Via de onderstaande buttons kunt u heel eenvoudig en altijd online een melding aan ons doorgeven. Heeft u een andere vraag? Kijk even in de veel gestelde vragen of deze erbij staat. Komt u er hier ook niet uit? Neem dan even contact met ons op via 14 0180

Melding minicontainers, storingen en afval.

Dit betreft glas, gft, papier en overige materialen die niet zijn opgehaald. Mini-containers die stuk of niet geleverd zijn kunt u hier ook melden.
E
en storing in een ondergrondse verzamelcontainer of een verzamelcontainer die vol zit kunt u hier ook melden.

Melding zwerfafval en niet geleegde prullenbakken

Heeft u meldingen over zwerfafval of prullenbakken die niet zijn geleegd? Klik dan op de de button om hierover een melding te maken. We nemen uw melding dan zo snel mogelijk in behandeling.

Heeft u het antwoord op uw vraag niet kunnen vinden?
U kunt ons per bereiken via

Lees voor